Pragmatische aanpak2017-01-27T10:30:13+01:00

Op pragmatische wijze pakken we de échte belemmeringen aan

We hebben geen vaste recepten voor verbetering, want elke situatie is anders. Maar we bekijken altijd de vier essentiële fundamenten van succesvolle organisaties, de ‘Beta Basics’. Zowel uit onderzoek als uit onze eigen ervaring blijkt dat veel problemen of belemmeringen voor groei een dieperliggende oorzaak hebben en uiteindelijk te herleiden zijn naar deze fundamenten.

Het begint met een (vrijblijvende) kennismaking. We kijken samen of er een klik is en een basis voor vertrouwen. Samen brengen we de vraagstelling in kaart en maken afspraken over wat er moet gebeuren. Binnen 1 tot 3 weken leveren we de eerste resultaten. Meestal zullen we eerst wat tijd nemen om uit te zoeken waar het bedrijf (financieel) staat. We gaan vooral ook op zoek naar wat nodig is om het bedrijf sterker te maken. Wanneer de relatie met de bank onder druk staat krijgt dat natuurlijk de hoogste prioriteit. Pas als we samen een plan van aanpak hebben vastgesteld maken we afspraken over het vervolg.

U heeft al meer dan genoeg kosten en wij begrijpen goed dat u zeker wilt weten dat onze betrokkenheid zijn geld waard is. Daarom maken wij geen financiële afspraken met u die u binden voor een termijn langer dan een week. Zo kunt u er op ieder moment in en uitstappen.

We gaan te werk op basis van vertrouwen en wederzijds respect.

Iemand die een bedrijf van de grond af heeft opgebouwd heeft alle recht om zich af te vragen waarom wij denken iets te kunnen toevoegen. Weten jullie het soms beter? Onze meerwaarde is dat we kennis kunnen toevoegen die vaak in de organisatie ontbreekt. En ons voordeel is dat deze kennis is opgebouwd door die meerdere keren zelf in de praktijk toe te passen.

De basis voor succes is respect. Respect moet altijd wederzijds zijn. Dat ontstaat als je elkaars visie serieus in overweging neemt, dan kan je samen flinke stappen zetten, het totaal sterker en beter maken.

Als er dingen niet goed gaan dan gaan we de confrontatie niet uit de weg, maar wel met respect. Met oprecht en eerlijk samen zoeken naar de beste oplossing en die ook toepassen, kom je doorgaans heel ver.

En we houden vol tot het doel bereikt is.

Het gaat allemaal niet vanzelf. Veranderen is niet gemakkelijk, soms moet je een paar passen achteruit om weer vooruit te kunnen. Volharding is de weg naar duurzame verbetering. Daarom gaan we door tot het doel bereikt is. Ook bij tegenwind en als het lang duurt. Juist dan komt het er op aan overzicht en rust te bewaren en niet ontmoedigd te raken. Alleen dan ontstaat er een positieve, nieuwe energie die in alle partijen het beste naar boven haalt.

Meer weten? Neem gerust contact op. Een gesprek is geheel vrijblijvend.

Recente blogs

Ga naar de bovenkant