Wie zijn wij?2017-02-12T14:05:13+01:00

BetaBasics helpt ondernemers weer vooruit met hun bedrijf

Wij, Wil van Susteren en Jan Willem Merkx, hebben jarenlang zelf bedrijven geleid. Inmiddels  werken we al zo’n 15 jaar met veel plezier en succes als adviseurs samen om bedrijven te verbeteren. Dat doen we nu onder de bedrijfsnaam BetaBasics.

In BetaBasics staat Beta voor “altijd in beweging” of “nooit af” terwijl Basics staat voor “uitgangspunten” of “fundamenten”. BetaBasics wil met u werken aan uw succes in een veranderende wereld door er voor te zorgen dat de fundamenten onder uw onderneming worden versterkt.

Wie zijn de BetaBasics directiecoaches?

Wil van Susteren

Wil van Susteren is zowel werktuigbouwkundig als bedrijfskundig ingenieur. Hij heeft gedurende meer dan 25 jaar met aantoonbaar succes (tijdelijke) directiefuncties bekleed bij middelgrote en tevens kleinere familieondernemingen.

Dit succes bewerkstelligt hij door (familie)ondernemingen niet alleen te helpen als spreekwoordelijke “sparringpartner” of coach, maar juist door daadwerkelijk de onderneming te helpen bij het praktisch realiseren van doorbraken, doelen en de daarvoor benodigde veranderingen.

Wil onderscheidt zichzelf in de markt omdat hij dit met gedeelde verantwoordelijkheid doet, in samenspraak met de opdrachtgever, waardoor zijn rol verder gaat dan adviseur of interim’er. Dit maakt Wil niet alleen een betrouwbare, betrokken en bevlogen partner in veranderingsprocessen. Maar bovenal een empathisch ondernemingsondersteuner die het succes en de continuïteit van de onderneming scherp op het netvlies heeft.

Wat ondernemers vooral in Wil blijken te waarderen is zijn brede ervaring op basis van zijn aantoonbare successen in het verleden. Ondermeer door dit verleden, zijn achtergrond en netwerk doorziet hij vaak mogelijkheden die de directie of aandeelhouders zelf niet (meer) ziet of zien.

Jan Willem Merkx is ingenieur (ir.) en heeft gedurende ongeveer 25 jaar leiding gegeven aan ondernemingen zowel in de profit als in de non profit sector, in binnen- èn buitenland.

Telkens weer blijkt dat hij resultaten kan behalen doordat hij in uiteenlopende omgevingen en omstandigheden snel tot de kern kan door dringen en er tegelijkertijd voor kan zorgen dat mensen met veranderingen meegaan.

Gaandeweg heeft hij zich gespecialiseerd in het leiden van organisaties die ingrijpend moeten veranderen. Hij wordt vooral gewaardeerd door zijn optreden in situaties waar stakeholders moeten worden overtuigd en waar de organisatie moet worden gemobiliseerd met een goed plan en door rust te bewaren.

Mede ingegeven door deze ervaringen is Jan Willem altijd op zoek naar manieren om meer resultaat te halen met mensen en organisaties. Niet alleen door mensen te helpen zich optimaal in te zetten maar ook door de bedrijfsprocessen te stroomlijnen en door de positionering van de onderneming in de markt te verbeteren..

Hij wordt vooral vaak gevraagd door ondernemers die op zoek zijn naar iemand die niet alleen kritisch en creatief kan meedenken, maar die ook systematisch kan meebouwen aan het beter functioneren van de organisatie.

Meer weten? Neem gerust contact op. Een gesprek is geheel vrijblijvend.

Recente blogs

Ga naar de bovenkant